ALAKOR SÖR

https://flowercompany.ca/richmond-hill/

flower co

Az alakor búza tulajdonságai alapján kiválóan megfelel az organikus biotermesztés feltételeinek. Kiemelkedőek a gabona beltartalmi paraméterei, például magas az antioxidáns- és mikroelem-koncentrációja. Az alakorból készült sör így nem csak jóízű és vegyszermentes, de antioxidánsokban, nyomelemekben is gazdagabb a többi sörnél. Fontos célkitűzés volt a projekt során, hogy az új ital az iparágban eddig nem alkalmazott, organikus összetevőkből készüljön, és hogy ezen összetevőit a főzés során is megőrizze, így az elkészült végtermék beltartalmát tekintve értékesebb legyen a többi sörnél. A technológia kidolgozását a Budapesti Corvinus Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszéke vállalta. A malátagyártás technológiája, majd a sörgyártás optimalizálása először laboratóriumi, majd „félüzemi” körülmények között zajlott. Az első komolyabb mennyiség, még nem a végleges összetevőkkel, 2013 márciusában készült el Orgoványban. A 2013. augusztusában kereskedelmi forgalomba kerülő első tételt ugyancsak Orgoványban főztük. Borostyán színű ital lett, amely magábanhordozza a felsőerjesztésű élesztő aromáit, a komló fűszeres, citrusos ízével együtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://flowercompany.ca/richmond-hill/