ALAPELVEK, célkitűzések

A kutatás közvetlen célja az volt, hogy egy alakor búza alapú, magas biológiai értékű, egészségvédő hatású sört állítsunk elő, amely számos piaci igényt egyesít. A végtermék kifejlesztésig vezető út jelentős tapasztalatokkal szolgál a hazai organikus eredetű, összetett élelmiszeripari termékek előállítását célzó projektek, szakemberek számára. A fejlesztés során egységben kezeltük a teljes termékfejlesztési és termelési ciklust a kutatástól a végtermékig. A projekt egyik alapvető célkitűzése a termékgyártást szolgáló közvetlen kutatások mellett egy olyan, az egészséges ökológiai élelmiszer-előállítás számára általánosságban is alkalmazható modell kidolgozása volt, amely példát mutat a termelő, feldolgozó, és kereskedelmi vállalkozások számára egyaránt. Olyan komplex kutatás-fejlesztési koncepciót dolgoztunk ki, amely a növénybiológiai, genetikai kutatásoktól kezdődően célirányosan egyesíti a növénynemesítés, a vetőmag előállítás és a nagyüzemi növénytermesztés szakterületeit az ipari alapanyag-termeléssel és a sörgyártás technológiájával. Mindezt oly módon hajtottuk végre, hogy a fejlesztési lánc minden lépése megfeleljen az ökológiai tanúsíthatóság feltételeinek.